Praktiske uddannelser

Landbrug og naturpleje

Vælg vores landbrugslinje hvis du er vild med dyr, og livet under åben himmel. Du lærer at passe dyr, håndtere maskiner og hjælpe til med alle de spændende opgaver i stalden og på marken. Vi har vores egen fårebestand, hvor vi hvert år sælger en del lam til slagtning. Du kan også være med til at passe vores egne høns, ænder, kvier og slagtesvin. På landbrugslinjen kommer du i praktik hos landmænd eller minkavlere og tager del i det praktiske arbejde med dyr eller i marken.

Køkken og service

På vores køkkenlinje lærer du at tilberede mad i vores store og indbydende køkken. Det er ikke det rene pjat, da vi tilbereder alle måltider til skolens elever og medarbejdere. Jo der er nok at tage fat på i køkkenet. Vi har fokus på sund mad, gode råvarer, god hygiejne og også at afprøve nye retter. Inden for køkkenlinjen kan du eksempelvis komme i praktik på restaurant, plejehjem, hotel eller lignende.

Metal og maskiner

Vi har eget metalværksted på skolen, hvor du kan lære forskellige svejseteknikker. På værkstedet bliver der fremstillet forskellige metalvarer, der bliver solgt i detailhandlen og du kan naturligvis også være med til at finde på ideer til nye produkter i værkstedet. Du får lært de basale teknikker inden for metalfaget og får et forspring, hvis du vil søge ind hos en produktionsvirksomhed.

Træ og grønne områder

På træværkstedet lærer du håndværket fra bunden – med hjælp fra vores dygtige undervisere. Du lærer at bruge værktøj og maskiner og hjælper til med at fremstille trævareprodukter som eksempelvis æblekasser, sæbekassebiler, skydetårne eller andet spændende, som vi sælger videre her fra skolen. Træ er et fantastisk og velduftende materiale, som giver spændende muligheder for forarbejdning i mange forskellige jobfunktioner.